In gesprek met Sandra en Joost over biobased bouwen.

In deze podcast reeks leer je van experts hoe je succesvol duurzaam innoveert en transitie organiseert, zodat het sneller, beter maar vooral ook leuker wordt. Voor het ecosysteem om je heen en vooral voor jezelf en in relatie met de ander. Dit keer een special edition, duurzaam bouwen en isoleren; Hoe dan?!

Wij hebben hier thuis in de tuin een tuinyhuis gebouwd, met biobased materialen als uitgangspunt. Een fijne werkplek geworden, maar ook 10.000 kg co2 opgenomen ipv uitgestoten door toepassing van stro. Maar ook in onze bestaande bouw moet de komende jaren nog flink geΓ―soleerd worden, daarom dit keer een speciale aflevering van duurzaam hoe dan?! Over biobased isoleren. In gesprek met Sandra Nap, directeur Holland Houtland en Circular Hero 2022 en Joost van der Waal, eigenaar van IsoleerBewust en de Ecobouwschool, die ecologisch isoleren voor iedereen toegankelijk wil maken. Samen hebben we de handen ineen geslagen dit voor elkaar te krijgen!

Hoppa, aan de slag! Met biobased isoleren.

Vanuit onze drie geheel verschillende organisaties, maar wel met hetzelfde doel zorgen we ervoor om zowel particulieren als aannemers of bouwvakhandels een stap verder te helpen naar bioased isoleren en gezond wonen. Heb jij ook een zetje nodig? Luister dan deze podcast aflevering.

In deze podcast ontdek je:

  • Het antwoord op vraag: wat is biobased isoleren en wat is het verschil met regulier materiaal?
  • Waarom is biobased dan belangrijk?
  • Is er iets wat niet biobased kan? Of is echt de sky the limit?
  • Hoe je zelf met kleine, simpele acties meteen aan de slag kan

Ook ontdek je:

  • Een stappenplan om aan de slag te gaan als particulier!
  • Hoe je snel mee kunt praten over moeilijke termen, zoals Leer je dampopen, fase-verschuiving, CO2-opslag en de relatie met stikstof kennen?
  • Slimme tips over waar je meer informatie kan vinden.

Voor meer informatie:

Check de LinkedIn pagina: β€˜Iedereen Biobased’, en volg ook Sandra Nap en Joost van der Waal.

Beluister de Podcast Duurzaam hoe dan? hier

Wil je geen Podcast Duurzaam hoe dan?! missen?

Abonneer je dan hier via Apple Podcast.

Vind je deze Podcast waardevol? Beoordeel dan via Apple Podcast.