Jetske in de media …

Lambertus Magazine
Klimaatburgemeester Vught | Lambertus Magazine

“Jetske straalt de klimaat betrokkenheid uit op een vriendelijke, uitnodigende manier. “Zo werk ik, geen activisme of barricaden maar mensen met enthousiasme meenemen en de vraag stellen hoe verandering aan te brengen.”

“Geen focus op de voetafdruk die zij achterlaten maar op het vergroten van een handdruk. Wat doe jij wel?”

Een tiny tuinhuis van hout en stro | Brabants Dagblad

“Waarom een huis van stro? En hoe werkt dat?”

“Helemaal niet bouwen is natuurlijk altijd beter maar we wilden graag een kantoor aan huis, bijkeuken en ruimte voor de pubers. Maar dan wel duurzaam gebouwd.

Ik ben bouwkundige en sociaal ingenieur en mijn man werkt in de elektrotechniek en bouwt mee aan windmolens op zee.

De constructie van stropanelen stond er binnen drie dagen en ook de afwerking van het huis is biobased. De vloer is op olie gebaseerd, de meubels zijn van hout en er zit kurk op de wanden.

Het gebouw heeft een hoge isolatiewaarde en toch is het een ‘ademende’ constructie die gezonder is én voelt.”

“We hoeven het ook niet allemaal in één keer perfect te doen, maar we kunnen wel allemaal een stapje zetten.”

Brabants Dagblad
Duurzame 50
Duurzame 50 Summit | CirclNL

Op 8 mei 2023 vond de Duurzame 50 Summit plaats. De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer voor duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland.

Tijdens de summit kwamen young professionals en ervaren verduurzamers bij elkaar om te komen tot een persoonlijk actieplan. Het doel van dit actieplan: het maximaliseren van hun duurzaamheidsimpact.

Bekijk de aftermovie hier!

Duurzame 50 Summit 2023

Hap op de Trap | Stadsnieuws Tilburg

“Van 11 t/m 16 maart was het de Week van de Circulaire economie. Er waren verschillende activiteiten voor inwoners, ondernemers en andere overheidsinstellingen. Van oesterzwammen gekweekt op koffiedik tot een BAT-wagen op het Pieter Vreedeplein.

Op donderdag was het evenement Hap op de Trap in de LocHal. Een avond vol sprekers met inspirerende circulaire verhalen en initiatieven. Onder andere klimaatburgemeester Dieuwertje Vorstenbosch en de initiatiefnemers van Tweedehands het Festival inspireerden de inwoners. Wat de avond helemaal compleet maakte, waren de circulaire hapjes die de studenten van De Rooi Pannen hadden bereid.

We sloten de avond af onder het genot van een oesterzwam bitterbal, gemaakt door Zuiderzwam. Dit is een Tilburgs circulair initiatief die oesterzwammen kweekt op koffiedik.”

Bijzonder om in mijn hometown deze presentatie te mogen geven en zo bij te dragen aan de circulaire economie in Tilburg.

Van 11 t/m 16 maart was het de Week van de Circulaire economie.