Strategietraject

Wat is duurzaamheid voor jullie en hoe geven jullie daar invulling aan? Wat is de visie en rol van jouw organisatie in de transitie richting duurzaamheid of circulariteit? Dat is best een moeilijke vraag en niet eenvoudig om te beantwoorden. Graag ga ik met jullie, in een strategietraject, die reis aan!

Met het strategietraject begeleid ik jouw organisatie bij het formuleren van de visie en een actieplan op gebied van duurzaamheid. Zo creëer je een betere aansluiting bij de wensen en ambities van de vaste (en toekomstige) opdrachtgevers. En krijg je een antwoord op de vraag “Hoe kan ik als partnerpositioneren en profileren op gebied van duurzaamheid?”.

Effect

De inspiratie-sessies helpen de collega’s met:

Gedeelde taal en betrokkenheid creëren over duurzaamheid
ORGANISATIE-DNA zichtbaar te maken
Innovatie aanjagen en/of veranderkracht aan te spreken
De duurzame bijdrage kunnen benoemen bij huurders, partners en leveranciers.
Resultaten en voortgang monitoren
Input voor communicatie door zichtbare en aantrekkelijke voorbeelden
Energie op duurzaamheid vanuit de collega’s zelf

Resultaat

Een start van een duurzame en circulaire mindset
Een gedragen visie en actieplan
Enthousiaste collega’s die in hun eigen woorden kunnen uitleggen wat voor hun duurzaamheid is, en hoe hun organisatie daaraan bijdraagt
Verbinding van collega’s op het thema duurzaamheid, los van dagelijkse professionele rollen en functies.
Visie document inclusief heldere thema’s en acties
Communicatie stuk voor zichtbaarheid
Plan van Aanpak voor organisatie
Betrokkenheid, commitment en slagkracht van interne organisatie
Helderheid in stand van zaken en gewenste acties voor toekomst

Hoe dan?!

Korte intake gesprekken zodat ik beter beeld heb wat er speelt en welke onderwerpen belangrijk zijn.
Ontwerpen sessies voor (online) bijeenkomsten
Organiseren en uitvoeren van 3 Inspiratie-sessies  incl. individuele actieplannen en hoe elkaar daarbij te helpen.
Resultaten, sfeerimpressie, foto’s en persoonlijke acties zichtbaar maken
Een terugkom-moment organiseren van 1 a 1,5 uur om resultaten te bespreken, wat is er veranderd, waar liep je tegen aan, hoe kunnen we elkaar daarbij helpen?
Tijdens gezamenlijke bijeenkomst; successen vieren!

Mijn tools

Om het beste uit het traject te halen, maak ik gebruik van:

Beeldende en creatieve werkvormen, door vooral te ervaren en doen komen we verder. Het toepassen van interactieve werkvormen zorgt voor het loskomen van patronen en brengt innovatie.
Teamcreatie, om succesvol te kunnen zijn moeten we als groep goed samenwerken. Daarvoor maak ik gebruik van kennis en ervaring van interventies vanuit teamcoaching en groepsdynamica.
Principes en spelregels van The Natural Step, om een gedeelde taal te creëren over duurzaamheid maak ik gebruik van de methode van het internationaal framework voor duurzame ontwikkeling.
Leren vanuit dialoog, dit houdt in dat er van elkaar wordt geleerd en ervaringen worden gedeeld met afwisseling in interactie en luisteren, leren van elkaar, reflecteren en inspiratie.
Mijn trainingen en workshops worden zeer gewaardeerd en als intensief en inspirerend ervaren door de deelnemers.

Voor wie?

Organisaties die zich helder willen positioneren en profileren op gebied van duurzaamheid of specifiek circulariteit.

Investering

Vanaf € 5.500,- excl. BTW

Vul hier vrijblijvend het intake formulier in. Ik neem hierna contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Recente strategie trajecten

Kemkens
Woonwaard
Swietelsky
Mijn Gemeente Dichtbij
ZoWonen

“Jetske behoort tot de groep mensen die op een natuurlijke, intrinsieke manier gemotiveerd zijn om de wereld duurzamer en circulairder te maken. Door haar enthousiasme, inhoudelijke kennis en haar praktische aanpak komen mensen en organisatie ook echt in de actie modus en is het ook nog eens leuk voor de mensen uit je organisatie om met haar aan duurzaamheid en circulariteit te werken.”

kemkensJoep Kemkens, Kemkens

“Voor een innovatieve tender met de nadruk op het thema duurzaamheid, heeft Jetske ons op een creatieve en leuke manier begeleid met als resultaat een bijzonder EMVI plan. De procesbegeleiding heeft het tenderteam nieuwe inzichten opgeleverd. Mij is persoonlijk bijgebleven dat duurzaamheid veel meer is dan alleen maar de focus op duurzaam materiaalgebruik. Het sociale aspect bij de realisatie van spoorinfra zal op de lange termijn een nog veel grotere impact hebben. Als “Sociaal Ingenieur” is Jetske in staat het tenderproces en -plan richting te geven en teamleden te inspireren.”

SwietelskyNiek Lentink, Swietelsky

“Wij besloten samen te werken met Jetske omdat ik overtuigd ben van je kwaliteiten over groepsdynamiek. De samenwerking leverde dit ook op.  Een leuke groepsdynamiek tussen de deelnemers van de diverse afdelingen. Feedback van de deelnemers: Inzicht in de principes van een gedeelde taal voor duurzaamheid, leuke meetings, echt energie van het samen met elkaar gaan doen.

We kregen/ maakten samen uiteindelijk een mooie roadmap. We spraken de sessies goed voorbereid vooraf door, rolverdeling en doel. Een prettige samenwerking. Of ik andere organisaties deze inspiratiesessies duurzaamheid aanraad? Ja, je komt zo met elkaar in een ander verband in contact over een belangrijk onderwerp en al doende door de cursus heen zie je een drive en omslag ontstaan van yes we can.”

Woonwaard, Woonwaard

“Wij hebben de expertise en energie van Jetske ingezet om onze interne werkgroep Circulariteit mee vorm te geven.

Binnen de Kemkens bedrijven zijn er voldoende initiatieven maar misten we het doordenken en goed over communiceren. Het gewoon doen zit meer in onze genen. Jetske heeft ons geholpen om hier bewuster van te zijn, wat ons uniek maakt, welke overtuigingen ons drijft om hier stappen te blijven ondernemen.

Waarom Jetske? Energiek, blij en opgewekt. Aanjager maar ook een dromer. Goed ingewijd in de wereld van woningcorporaties. Technisch achtergrond. Brabander.

Eerst maar eens een inventarisatie gedaan wat we op het gebied van circulariteit allemaal aan het doen zijn. Welke deelgebieden of focus willen we aanbrengen. En waarmee kunnen we impact maken ?

Klein beginnen maar vooral in beweging zijn werd ons motto. Ons rol in de ketens niet teveel roeren maar rustig mee laten bewegen. Geen commerciële lul verhalen maar baby stapjes vinden wij al prima.

Met werksessies, werkbezoeken aan bouwplaatsen en toeleverancier maken onze werkgroep interactiever, de samenstelling is ook lekker gemêleerd.

Deze werkgroep blijft zich ontwikkelen, binnen de focus gebieden die gesteld zijn. Door dit samen, stap voor stap te doen ontstaat er iets moois in en om onze organisatie heen. Dit leidt tot enthousiasme rond ons heen. Wij zijn gewoon aan het doen, zou mooi zijn als er meer ondernemers er kleine stappen mee maken.

Jetske blijft ons inspireren, coachen en begeleiden om hierin voortgang te behouden.”

kemkensKemkens, Kemkens

“Vanuit de Duurzaamheidsakkoorden van de gemeente Sint-Michielsgestel en de gemeente Boxtel hebben de gemeente en woningcorporaties Jetske ingeschakeld als procesbegeleider voor de eerste bijeenkomst, de kick-off. Een groep van 17 personen van verschillende organisaties van o.a. woningcorporaties, gemeentes, huurders en waterschappen bij elkaar brengen met het doel om een samenwerking op gang te brengen is best een uitdaging. Jetske voelde perfect aan wat een groep die elkaar nog niet kent nodig heeft om ze op professioneel en persoonlijk vlak kennis te laten maken tijdens een bijeenkomst van één ochtend. We vroegen Jetske vanwege haar expertise op gebied van duurzaamheid en haar kwaliteit om mensen hierover te inspireren. En dit deed ze! Met de juiste combinatie van speelse opdrachten en serieuze gesprekken over duurzaamheid zorgde ze ervoor dat de ochtend boven verwachting goed verliep. Jetske luistert goed naar de opdrachtgever en stelt aan de hand van de vraag een programma op. Tijdens de bijeenkomst zelf voelt ze goed aan wat de groep nodig heeft en is ze niet bang om indien nodig van het plan af te wijken.

Ik raad Jetske absoluut aan als procesbegeleider op gebied van duurzaamheid en/of wanneer er een groep is die elkaar nog niet kent. Na een inspirerende ochtend zijn de deelnemers van de kick-off enthousiast over het thema én over de nieuwe samenwerking met andere organisaties naar huis gegaan.”

“De sessies hebben er ook voor gezorgd dat we concrete spelregels hebben opgehaald die gedragen zijn en een plek hebben gekregen in het beleid, naast de spelregels die we al toepasten.”

ZoWonenMandy Vrancken, ZoWonen

Over Jetske

Als sociaal ingenieur help ik groepen om samen tot mooiere resultaten te komen. Vanuit samenwerking versnellen naar een duurzame leefomgeving. Ik help organisaties die hun bijdrage willen leveren op  gebied van duurzaamheid, maar niet goed  weten waar ze moeten beginnen.

Ik help met;
  • Het benoemen van het duurzaamheids-DNA door onder andere een interne waardeanalyse.
  • De gezamenlijke taal over wat duurzaamheid is voor de organisatie en welke bijdrage zij kunnen leveren.
  • Formuleren van gezamenlijke programmering, waar ieder vanuit intrinsieke motivatie zijn rol pakt en acties benoemd voor een positieve bijdrage.

De ervaring leert dat mijn aanpak veel energie geeft, iedereen aansluiting vindt en vanuit betrokkenheid mooie resultaten geboekt worden.

Recente klanten

Neem contact op

Wil je me boeken voor je (online) event of wil je meer informatie over mijn diensten? Neem dan contact met me op via mail mail@jetskethielen.nl. Of stuur een privé-berichtje via 06-39 09 36 23.