Referenties

Energiek

‘De Workshop duurzaam leiderschap was inspirerend, verhelderend en energiek’.

Pleun van Riemsdijk, Gemeente Geldrop_mierlo
Puur

Ontbijt- en Lunchlezing dag van de duurzaamheid: ‘Als ik aan jou denk, denk ik aan: sprankelend, puur en gedreven.’

Je wilt er direct mee aan de slag

“Op een netwerkbijeenkomst heeft Jetske ons mee genomen in wat Sociale Innovatie is en kan doen met mensen en organisaties.

Een persoonlijk en inspirerend verhaal van een vrouw met een missie met inhoud, actie en inspiratie.

Het verhaal geeft energie, je wilt er direct mee aan de slag. Jetske is iemand, die er echt werk van wil maken, samen met mensen.

Met haar energie en toegankelijkheid zie ik haar mensen meekrijgen in het activeren en inzetten van wat ieder in zich heeft.”

Tonio Vervoordeldonk | Manager Vastgoed & Strategie , ZoWonen
Mensen en organisaties verbinden aan duurzaamheid

“Niet voor niets is Duurzaam Vlechtwerk de treffende bedrijfsnaam voor Jetske.

Duurzame verbindingen en coalities smeden. Mensen en organisaties verbinden aan duurzaamheid. Dat is kort gezegd waar Jetske goed in is en waar ze voor gaat en staat.

Verbindingen die Jetske -met haar alom gewaardeerde expertise, haar aanstekelijk enthousiasme en haar toegankelijke persoonlijkheid- heel gemakkelijk legt.

Door deze verbindende kracht is Jetske altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties als het gaat om duurzaamheid.

Maartje de Kruijf-Mulders | Bestuursadviseur, Zayaz
Jetske Thielen is een professional met een persoonlijke benadering

“Jetske Thielen is een professional met een persoonlijke benadering. Met die persoonlijke benadering is zij in staat om verbinding te maken met mensen en daarmee ook de mensen in organisaties met elkaar te verbinden.

Ook op het gebied van duurzaamheid is zij goed in staat teams of organisaties verder te brengen. Op inhoud maar op een toegankelijk, vrolijke manier. Als procesbegeleider heeft Jetske het team van gebiedsontwikkeling Geerpark begeleid in het herijken van de duurzaamheidsambities.

In een aantal sessies heeft zij gezorgd voor enthousiasme in de groep en is er kennis gemaakt met de opvattingen van The Natural Step. Aansluitend heeft zij geholpen met de concrete vertaling naar de toepassing in de praktijk. Jetske is in staat snel mee te schakelen op een hoog niveau.

Daniel Duivenstein | Teamleider , Vastgoed Woonveste
Jetske is iemand die het grote verhaal snapt

Jetske heb ik leren kennen toen FRAEY door woningcorporatie Zayaz werd gevraagd de totstandkoming van een nieuw ondernemingsplan te begeleiden.

Jetske was ‘expeditieleider’ voor het onderwerp duurzaamheid.

Wat erg opviel is dat Jetske de brug weet te slaan tussen de techniek die altijd om de hoek komt kijken bij dit onderwerp, en het gegeven dat je van duurzaamheid vooral een sociale beweging moet weten te maken wil je impact hebben.

Die verbinding effectief leggen, is wat ik Jetske heb zien doen.

Deskundig, enthousiast, inspirerend en vrolijk. Jetske is iemand die het grote verhaal snapt maar ook in staat is hierin op de meest concrete manier stappen te zetten. Iets wat alleen échte veranderaars kunnen.”

Het enthousiasme waarmee Jetske duurzaamheid praktisch maakt is aanstekelijk
“Jetske is een hele enthousiaste vrouw. Op een open en positieve manier toch aankaarten waarom duurzaamheid een urgent thema is waar we mee aan de slag moeten.
 
Wat de sessie ons opleverde?
Eerste bewustwording van collega’s en vooral ook energie door het concreet en toegankelijk te maken voor iedereen. Ook oprichting van GREENTEAM intern om het een vast thema in de organisatie te laten zijn.
 
We kregen veel enthousiasme en waardering terug van de deelnemers, ook van collega’s die dachten niets te hebben met duurzaamheid.
De eerste bijeenkomsten konden fysiek op een hele mooie locatie, daarna helaas online, maar ook deze trainingen wist Jetske heel goed te begeleiden.
 
Mooi programma met veel interactie zorgde voor inspiratie en concrete acties waar collega’s mee aan de slag konden gaan. Het was spannend, maar elke groep was weer enthousiast. Mooi om te merken dat de eerste zaadjes naar bewustwording en duurzaamheid ‘leuk maken’ goed zijn gelukt.
Jetske heeft veel ervaring met het geven van trainingen en leiden van bijeenkomsten. Ze gaf veel ideeën over een mogelijke opzet van de training specifiek voor JOOST. Met de kennis vanuit onze organisatie hebben we samen een heel mooi programma passend bij JOOST kunnen neerzetten!
 
Het enthousiasme waarmee Jetske duurzaamheid praktisch maakt is aanstekelijk en zeker een aanrader als je iets teweeg wil brengen!”
Linda Tuijt, Joost
Een aanrader!

“Jetske heeft ons meerdere keren geïnspireerd bij de start van ons Green Team, het ‘duurzame geweten’ van onze organisatie dat werkt aan bewustwording en extra verduurzamingsmaatregelen (naast de reguliere verduurzaming van onze woningvoorraad).

Onlangs heeft zij ook een inspiratiesessie over duurzaamheid geleid voor de prestatieafspraken Alkmaar, die wij maken met de gemeente, collega-corporaties en huurdersorganisaties.

Jetske weet moeiteloos te overtuigen. Dat is te danken aan een mooie mix van gedegen kennis, goede praktijkvoorbeelden, eigen ervaringen en puur realisme. En dat met een flinke dosis positieve energie.

Een aanrader!”

Hans Hoogervorst, Woonwaard
Aanjager maar ook een dromer

“Wij hebben de expertise en energie van Jetske ingezet om onze interne werkgroep Circulariteit mee vorm te geven.

Binnen de Kemkens bedrijven zijn er voldoende initiatieven maar misten we het doordenken en goed over communiceren. Het gewoon doen zit meer in onze genen. Jetske heeft ons geholpen om hier bewuster van te zijn, wat ons uniek maakt, welke overtuigingen ons drijft om hier stappen te blijven ondernemen.

Waarom Jetske? Energiek, blij en opgewekt. Aanjager maar ook een dromer. Goed ingewijd in de wereld van woningcorporaties. Technisch achtergrond. Brabander.

Eerst maar eens een inventarisatie gedaan wat we op het gebied van circulariteit allemaal aan het doen zijn. Welke deelgebieden of focus willen we aanbrengen. En waarmee kunnen we impact maken ?

Klein beginnen maar vooral in beweging zijn werd ons motto. Ons rol in de ketens niet teveel roeren maar rustig mee laten bewegen. Geen commerciële lul verhalen maar baby stapjes vinden wij al prima.

Met werksessies, werkbezoeken aan bouwplaatsen en toeleverancier maken onze werkgroep interactiever, de samenstelling is ook lekker gemêleerd.

Deze werkgroep blijft zich ontwikkelen, binnen de focus gebieden die gesteld zijn. Door dit samen, stap voor stap te doen ontstaat er iets moois in en om onze organisatie heen. Dit leidt tot enthousiasme rond ons heen. Wij zijn gewoon aan het doen, zou mooi zijn als er meer ondernemers er kleine stappen mee maken.

Jetske blijft ons inspireren, coachen en begeleiden om hierin voortgang te behouden.”

Joep Kemkens, Kemkens
Veel enthousiasme, passie en kennis van zaken

“Ik vond het heel fijn om met Jetske samen te werken. De snelle 1-2-tjes, het verstand van zaken, het schakelen, de voorbereiding en de dag zelf. Met veel enthousiasme, passie en kennis van zaken.”

Bianca Kemper
Jetske is een benaderbare, enthousiaste en gepassioneerde vrouw, die haar brede ervaring inzet voor een mooi programma met inhoud, verbinding en verdieping.

“Voor Jong Aedes wilden we een inspirerende sessie met laagdrempelig leernetwerk organiseren. Om de bijeenkomst te hosten, de groep te verbinden en te begeleiden in de werksessie gingen we op zoek. Al gauw kwamen mijn collega en ik vanuit eerdere ontmoetingen met Jetske bij haar uit. Een benaderbare, enthousiaste en gepassioneerde vrouw, die haar brede ervaringen kon gebruiken om ons te helpen deze bijeenkomst vorm te geven. In enkele brainstormsessies bedachten we een mooi programma met inhoud, verbinding en verdieping. De deelnemers waren enthousiast en hebben nog regelmatig contact over duurzaamheidsissues. Voor volgende bewustwordingsbijeenkomsten met verdieping en verbinding zal ik zeker aan begeleiding door Jetske denken. ”

Vincent van Huijgevoort, Bestuurslid Jong Aedes
Deelnemers van de bijeenkomst gaven terug dat ze geraakt waren, geïnspireerd om morgen een andere aanpak te proberen en dat ze wegliepen zonder een vol hoofd, maar juist vol vervulling. Dat smaakt naar meer!

“Jetske heeft ons geholpen voor een bijeenkomst voor jonge woningcorporatie medewerkers die zich bezighouden met duurzaamheid. Doel was om elkaar te helpen met dilemmas waar we tegenaan liepen in het werk. Daarbij was de insteek om te vertragen en super goed te luisteren, zodat we vanuit diep wederzijds begrip met nieuwe inzichten en ideeën konden komen. Jetske is gevraagd omdat zij heel goed contact kan maken met mensen, zowel op individueel niveau als in grotere groepen. En omdat ze met jeu een lichtheid en inspiratie kan brengen, wat heel behulpzaam is als je het over wat zwaardere dilemmas gaat hebben. Deelnemers van de bijeenkomst gaven terug dat ze geraakt waren, geïnspireerd om morgen een andere aanpak te proberen en dat ze wegliepen zonder een vol hoofd, maar juist vol vervulling. Dat smaakt naar meer! Ik ben heel blij dat we met Jetske zo’n ervaring hebben kunnen bieden!”

Ontwapenend, scherp en vrolijk

“Jetske is fantastisch als dagvoorzitter. Ontwapenend, scherp en vrolijk. Geen wonder dat we uit zo’n heel netwerk van duurzame koplopers haar vroegen dit te doen!”

Leonie van der Steen, Gideon at Gideon Tribe

“Topper! Zeker aanrader hoor als je een energieke, vrolijke en verbindende dagvoorzitter zoekt!”

Marjet Rutten, Transitie regelaar

“Met jouw optimisme en openheid breng je licht in de donkerste en moeilijkste plekken waar we het juist over moeten hebben met elkaar. Je helpt daarmee iedereen verder op zijn of haar weg!”

Mijn Gemeente Dichtbij
Creëert een fijne sfeer en begrijpt de vraag van de opdrachtgever perfect!

“Vanuit de Duurzaamheidsakkoorden van de gemeente Sint-Michielsgestel en de gemeente Boxtel hebben de gemeente en woningcorporaties Jetske ingeschakeld als procesbegeleider voor de eerste bijeenkomst, de kick-off. Een groep van 17 personen van verschillende organisaties van o.a. woningcorporaties, gemeentes, huurders en waterschappen bij elkaar brengen met het doel om een samenwerking op gang te brengen is best een uitdaging. Jetske voelde perfect aan wat een groep die elkaar nog niet kent nodig heeft om ze op professioneel en persoonlijk vlak kennis te laten maken tijdens een bijeenkomst van één ochtend. We vroegen Jetske vanwege haar expertise op gebied van duurzaamheid en haar kwaliteit om mensen hierover te inspireren. En dit deed ze! Met de juiste combinatie van speelse opdrachten en serieuze gesprekken over duurzaamheid zorgde ze ervoor dat de ochtend boven verwachting goed verliep. Jetske luistert goed naar de opdrachtgever en stelt aan de hand van de vraag een programma op. Tijdens de bijeenkomst zelf voelt ze goed aan wat de groep nodig heeft en is ze niet bang om indien nodig van het plan af te wijken.

 

Ik raad Jetske absoluut aan als procesbegeleider op gebied van duurzaamheid en/of wanneer er een groep is die elkaar nog niet kent. Na een inspirerende ochtend zijn de deelnemers van de kick-off enthousiast over het thema én over de nieuwe samenwerking met andere organisaties naar huis gegaan.”

Je opening is erg professioneel waardoor de dag mooi begint.

“Als dagvoorzitter viel mij op dat je het duurzame gevoel uitademt, dat straal je ook uit naar de zaal en is erg fijn bij een dergelijk congres.

Je zag in de zaal dat ze soms even wat regie nodig hadden bij vragen en op minder energieke momenten, dat pakte je fijn op.

Je opening is erg professioneel waardoor de dag mooi begint.

De samenwerking was fijn, je gaf mij snel de sprekers en dacht flexibel na. Als je doorhad dat de techniek wel goed liep kon je het ook loslaten (wordt nog wel eens vergeten…)”

 

Kamiel van Oudenallen | No Worries Business Solutions, Samenwerking Antropia
ZoWonen
Concrete spelregels opgehaald die gedragen zijn

“Bedankt voor deze fijne samenwerking! Jullie toegevoegde waarde zit hem vooral in hoe het aangevlogen is: dat we één groep hebben gevormd, allemaal op een goed spoor zitten en de noodzaak zien van dit thema en dat we allemaal de goede dingen willen doen.

De sessies hebben er ook voor gezorgd dat we concrete spelregels hebben opgehaald die gedragen zijn en een plek hebben gekregen in het beleid, naast de spelregels die we al toepasten.

We zijn heel tevreden!”

Mandy Vrancken, ZoWonen

Recente klanten