Ik heb het oprecht gemist, door Corona een lange tijd geen rommelmarkt bezoek. Maar gelukkig is daar weer ruimte voor! 👑Hierbij mijn tips voor koningsmarkt en andere schattenmarkten.

Veel kringlopers zullen het met me eens zijn: een vrijemarkt is de beste plek om op zoek te gaan naar de leukste, onverwachte spullen die een tweede leven gegund zijn.

🤔Maar hoe vind je nou mooie tweedehands spullen tussen al die chaotische kraampjes en kleedjes met best wel veel zooi?

Er zijn namelijk de mooiste dingen te vinden voor een prikkie, maar het is wel goed zoeken en dat kost wat geduld en energie, dat moet ik toegeven.

Met deze 10 tips haal je het maximale uit een dagje neuzen op een rommelmarkt

1. First things first: alle munten verzamelen!

Zorg voor voldoende cash in je portemonnee en dan het liefst veel muntgeld (een briefje van vijftig kan bijna nooit iemand wisselen).

2. Ik ga op schattenjacht en neem mee…

… een goede stevige rugzak mee en shopper(tas) voor de inkopen. Je maakt flink kilometers, dus draag makkelijke schoenen, fijne kleren en uiteraard ook een flesje en appeltje (je leest het al, ik neem het serieus)

3. Gewoon lekker vroeg beginnen.

Sta op tijd op, wees er snel bij. Sowieso omdat dat rustig is, iedereen is nog wat aan het opbouwen, leuk om te kletsen en geeft natuurlijk ook ruimte om de leuke dingen er al uit te pikken 😉

4. Sta open voor verrassingen

Afgelopen weekend was ik bij de rommelmarkt van de harmonie in hometown ‘Hilvarenbeek’. Dit is traditie. Daar vond ik een pers om bloemen te persen. Dat raakt een wens en verlangen om de bloemen en planten uit de tuin van mijn oma en opa te drogen. Zij worden dit jaar 95 en 100 en samen 70 jaar getrouwd, genieten nog steeds van de tuin. Hun uitzicht, hun wereld wil ik graag borgen door planten en bloemen te persen.

5. Stop zeker niet bij elke kraam, maar scan een beetje waar het de moeite is wat langer te blijven staan.

Er is zoveel om naar te kijken, dus scan daarom een beetje waar het de moeite is om verder te kijken.

6. Durf te onderhandelen

Niet om te winnen, maar voor het spelletje. Zit je nog ver uit elkaar? Kan je soms beter een extra item erbij vragen, dan een lagere prijs.

7. Stukje geschiedenis

Vraag naar het verhaal en de geschiedenis van het item. Is toch een stuk leuker om dat item inclusief verhaal mee te nemen en op verder te bouwen.

8. Alvast iets voor volgend seizoen?

Ik probeer vooruit te denken aan alle momenten dat we spullen en cadeautjes nodig gaan hebben. Voor de winter, zomervakantie, tuin. Ik stel me open.

9. Knip de dag op.

Ochtend lekker vroeg beginnen. Daarna even naar huis. Spullen afzetten en lunchen. En weer door.
Finale “schatten” selectie.

10. Bij thuiskomst stal ik alles in tuin uit.

Selecteer met de gezinsleden. Vinden ze het toch niet mooi of leuk. Naar kringloop.

 

Heb jij nog een handige tip als aanvulling?