De (mei)vakantie staat voor de deur. Ga jij er met de kids op uit?

Ik heb 4 leuke tips voor jou:

1.GeoFort Herwijnen:

Het is met kinderen sowieso leuk een museum jaarkaart te hebben of cadeau te doen. Vooral nu de musea allemaal weer open zijn. Mijn tip voor dit seizoen is het museum GeoFort. Een heel leuk doe!-museum dat inzicht geeft in de ontwikkelingen van ontstaan tot toekomst van de aarde, Kapla bouwen voordat de aardbeving komt, fietsen om energie op te wekken, een reis onder de grond, klimaatdoolhof, Minecraft, in de zandbak kraters graven en nog veel meer!

2. De Ontdekfabriek Eindhoven of Ontdekstation013 Tilburg:

Beiden op creatieve hotspots in de stad. De toekomst is die van de maak en ontdekindustrie. Kinderen laten ontdekken en uitvinden.

Ontdekstation013 is een mooie oude fabriekshal in de Spoorzone waar kinderen en jongeren hun talenten ontdekken op het gebied van techniek en wetenschap. Ontdekstation013 is sterk in het verbinden van onderwijs en bedrijfsleven en werkt mee aan het versterken van de technische sector in de regio.
Ga leren en ontdekken! 😄

In Eindhoven vonden we het maken van een mini filmpje met papier, stift, oude platen speler en spiegels erg leuk!

3. NEMO Science Museum Amsterdam:

blijft een super leuke plek voor jong en oud. Ontdekken, uitvinden, vooral de kettingreactie elke 20 min is een ware belevenis.

4. Floriade Expo 2022 Almere:

Wereldtuinbouwtentoonstelling. Wordt elke 10 jaar in NL georganiseerd. Er zijn allerlei paviljoens te bezoeken met een kabelbaan en boot vanaf het station.
Ook staat hier de exploded view, het voorbeeld van biobased bouwen. De verhalen vertellers leiden je rond en laten zien hoe het bouwen van de toekomst (en vandaag) eruit ziet.
Verder op het terrein ook een bouwwerk van paddenstoelen te zien (mycelium) 😉
Leuk gezinsuitje deze meivakantie 👍🏼

🎥 https://lnkd.in/e93XGzw9

Veel plezier!

Welk uitje adviseer jij om met het gezin naar toe te gaan tijdens de vakantie? Waar inspiratie op te doen qua duurzaamheid? Ik laat me graag verrassen!