Het laatste jaar slingerde ik dertien podcasts Spotify op. Dertien inspirerende verhalen van dertien bevlogen doeners en denkers. Over keuzes, over duurzaamheid en over een betere wereld.

Mijn gesprekspartners vertelden honderduit over struikroven, het afvalprobleem, de circulaire economie, vergroenen in stedelijke gebieden en de sociale omwentelingen die nodig zijn om het tij te keren. Ze confronteerden me ook met de dooddoeners waarmee we onszelf in slaap sussen om vooral niet te hoeven veranderen.

Met deze podcast vertel ik nu eens mijn verhaal!

‘Uiteindelijk ligt er maar een flinterdun laagje over onze aarde waar leven en biosfeer mogelijk is. Dat laagje is echt heel dun, zo dun als een uienschil. En uitgerekend dat laagje zijn we met zijn allen aan het verwoesten. Moeten we niet samen concluderen dat het tijd is voor een nieuw paradigma? Dat we als mens, als organisatie en als wereld moeten investeren in een andere manier van kijken en van doen?’

In deze podcast met Jetske ontdek je:

  • Waarom ik naar Borneo trok om met eigen ogen de desastreuze ogen van de houtkap te zien
  • Waarom ik de aarde zie als een ruimteschip dat we niet te zwaar moeten beladen
  • Waarom de vier spelregels van The Natural Step mij blijven inspireren op mijn duurzame reis

Ook ontdek je:

  • Wat die vier spelregels zijn en hoe jij ze voor jouw organisatie in kunt zetten om duurzaamheid te versnellen!

We kúnnen het anders en beter doen. Als we maar radicaal durven draaien. Draai je mee?

Beluister de Podcast Duurzaamheid #HOEDAN?! hier

Wil je geen Podcast Duurzaamheid #HOEDAN?! missen?

Abonneer je dan hier via Apple Podcast.

Vind je deze Podcast waardevol? Beoordeel dan via Apple Podcast.