Van Struikrover tot Social Reporter en hoogleraar Duurzaamheid. De laatste tijd sprak ik zes duurzame doeners en denkers die hun pareltjes met mij wilden delen. Hun waardevolle inzichten deelde ik vervolgens met jullie in mijn podcastserie ‘Duurzaamheid: Hoe dan?!’

Een spannend project, waarvoor ik zelf ook even uit mijn comfortzone moest stappen als interviewer en podcastmaker. Met deze podcast ga ik zelfs een stapje verder, door mezelf in de schijnwerpers te zetten. En hoe spannend ik het ook vind om mezelf meer bloot te geven, heb ik toch besloten mijn ervaringen en inzichten de wereld in te slingeren. Een hoeraatje voor mij!

‘Voor mij is er niks leuker dan vuurtjes signaleren en aanjagen. Om organisaties te inspireren duurzamer te denken en te doen. En om dat, boven alles, samen op te pakken. Niet alleen techniek is mensenwerk, ook de toekomst is dat. Laten we samen bouwen aan een mooier, duurzamer en beter Nederland!’

In deze podcast ontdek je:

• Waarom ik als kind graag het behang van de muren krabde

• Waarom je je veranderspier moet trainen

• Waarom je jezelf moet zien als de kapitein van jouw leven

 

Ook vertel ik:

• Hoe je sociale innovatie inzet om je teams mee te krijgen

• Waarom het zo belangrijk is om naar je medewerkers op de werkvloer te luisteren

• Hoe je organisatieprocessen sneller, leuker en effectiever maakt

 

Daarnaast deel ik:

• Drie handige tips voor meer persoonlijk leiderschap

• Vijf concrete handvaten om duurzaamheid binnen je organisatie te versnellen

Kleine tip van de sluier? Met gouden breekijzers, vrolijke luchtkastelen en een stevige dosis serendipiteit kom je een heel eind in veranderprocessen. Blijf positief en doe het vooral samen!

Deze lessen leerde ik ook van Geanne van Arkel, Serena Scholte, Saskia Mulder, Jan Jonker, Bernice Kamphuis en Geert van der Veer. Een ‘big shout-out’ naar deze duurzame helden die ik voor mijn serie mocht spreken.

Dus beluister de podcasts, ga met de tips aan de slag en stuur me een berichtje. Dan praten we samen verder!

Beluister de Podcast Duurzaamheid #HOEDAN?! hier

Wil je geen Podcast Duurzaamheid #HOEDAN?! missen?

Abonneer je dan hier via Apple Podcast.

Vind je deze Podcast waardevol? Beoordeel dan via Apple Podcast.